...

Felsefe Bölümü

Hakkımızda

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Felsefe Bölümü, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren lisans düzeyinde öğrenci alımı onaylanan bölümler arasındadır. Bölümün kadrosunda dört öğretim üyesi bulunmaktadır. Bünyesinde Felsefe Tarihi, Sistematik Felsefe ve Mantık ve Bilim Tarihi Anabilim Dalları'nı barındıran Felsefe Bölümü'nün eğitim dili Türkçe'dir. Bölümde ilkçağlardan başlayarak günümüze kadar felsefenin tarihsel gelişimini yansıtan felsefe tarihi derslerinin yanı sıra, felsefenin alt disiplinlerine ilişkin zorunlu ve seçmeli dersler verilmektedir. Bunların yanı sıra Türk dünyasının düşünsel ve felsefî mirasını yansıtıcı ve tanıtıcı mahiyette birtakım dersler de verilerek, öğrencilerin milli bağlarından kopmadan, yerel ile evrenseli sentezleyerek felsefe yapabilen bireyler olmaları amaçlanmaktadır.